A „Napsugár” Üdülő- és Lakásszövetkezet
(székhelye: 1013 Budapest, Döbrentei utca 13., cégjegyzékszáma: 01-02-051524)

eladásra kínálja

a kizárólagos tulajdonában álló, Budapest I. kerület belterületi 6261 hrsz-ú,
 1013 Budapest, Döbrentei utca 13. szám alatti telket és a rajta álló

„Hotel Orion”

elnevezésű szálloda épületet.

Az ingatlanon található   alagsor + földszint + 5 emelet + beépített tetőtér szintekből álló szálloda épület nettó alapterülete 944 m2.  A szállodában 30 vendégszoba van kialakítva, 2 további szoba jelenleg irodaként funkcionál.

 

Az ingatlan főbb jellemzői

Az ingatlan az I. kerület Tabán városrészében fekszik, mely a 7/2005. (III.1.) NKÖM r. alapján műemléki jelentőségű terület. A várnegyed rekonstrukciója mára gyakorlatilag befejeződött, a szálloda előtt sétány került kialakításra. A közeli műemlékek – Várhegy, Citadella –, illetve a történelmi gyógyfürdők (Rácz-fürdő, Rudas-fürdő, Gellért fürdő) mind gyalogosan elérhetőek. A pesti Belváros is csak néhány percre található, a Duna túlpartján.

A szálloda 1984-ben épült, modern bútorokkal berendezett, családias hangulatú, 3* besorolású, reggeliztetővel, drink bárral, szaunával és fitnesz-teremmel rendelkezik, jelenleg a Best Western szállodalánc tagja. A 30 szobában (7 db 3 ágyas és 23 db 2 ágyas) egyidejűleg 67 vendég helyezhető el.

Az alagsorban tároló helyiségek kerültek kialakításra, a recepció, a reggeliztető és a bár a földszinten találhatóak, itt található továbbá két iroda és kiszolgáló helyiségek. Az emeleti szintek azonos kialakításúak, emeletenként 6 lakóegység található, amelyek szoba, közlekedő, fürdőszoba,  helyiségekből állnak. A szauna a 3. emeleten, a fitnesz terem az 5. emeleten található. A tetőtérben irodák, tárgyaló, teakonyha, WC, raktárhelyiségek, liftgépház, valamint kazán-karbantartó műhely kapott helyett.

 

Fejlesztési lehetőségek:

 

Műszaki jellemzők:

 

Épület gépészet:

 

Műszaki állapot:

 

 

Ajánlatok benyújtása:

Az ajánlatokat kizárólag írásban, ajánlott levélben lehet előterjeszteni, Molnár Tibor szövetkezeti elnök címére:

8380 Hévíz, Tavirózsa u. 3-5.

Az ajánlatoknak legkésőbb 2015. július 25. napjáig kell megérkezni az eladó részére, eladó pedig fenntartja a jogot, hogy a késedelmesen beérkező ajánlatokat figyelmen kívül hagyja.

Az ajánlatban meg kell jelölni az adásvétel pontos tárgyát, az ajánlattevő legfontosabb azonosító adatait, az ajánlattevő rövid bemutatkozását, illetve elérhetőségeit, a megajánlott vételárat és a fizetés ütemezését.

A szálloda minimális eladási ára (küszöbár):  298.000.000,- Ft.

Az itt megjelölt eladási ár nem tartalmazza a szállodában található ingóságok (bútorok, és egyéb berendezési tárgyak) értékét.

Ajánlati kötöttség a vevő részéről: minimum 180 nap.

Az ajánlatok értékelése során előnyt élvez a vételár, a fizetés ütemezése, és az ajánlattevő esetleges egyéb vállalásai, ezeket az ajánlattevő komplexen értékeli és ezek közül a legelőnyösebb ajánlatot fogadja el, amely döntését nem köteles indokolni.

Az eladó kizárólag azon ajánlatokat értékeli, amelyek legalább elérik a küszöbárat és amelyben az ajánlattevő legalább a fenti ajánlati kötöttséget vállalja.

Eladó a legelőnyösebb vételi ajánlatot a szerződéskötést megelőzően a szövetkezet döntéshozó szervei elé bocsátja, az adásvételi szerződést kizárólag az Alapszabálynak megfelelő döntések megszületését követően, a jogorvoslati határidők bevárásával, az eljárások eredményeire is figyelemmel köti meg. Eladó a szerződéskötésig bármikor indokolás nélkül úgy dönthet, hogy a szállodát nem értékesíti, ez esetben semmilyen kártérítési kötelezettséget nem vállal az ajánlattevő felé. Ennek megfelelően a jelen hirdetés sem jelent ajánlati kötöttséget az eladó részéről.

 

A szálloda tulajdonjoga kizárólag a teljes vételár megfizetése esetén száll át a vevőre.

 

Letölthető mellékletek:

Helységlista:
Alagsor – földszint
I – II – III – IV – V. emelet
Tetőtér

Alaprajzok

térképmelléklet

térképmásolat

Energetikai tanusítvány

 

 

 

 

Fotóalbum megtekintése